23948sdkhjf

Friplejehjem går konkurs – Odense Kommune overtager plejen

Friplejehjemmet Munke Mose har i går morges mandag indgivet konkurskursbegæring. Det betyder, at de 50 beboere i teorien står uden pleje, og derfor er Odense Kommune omgående trådt ind med 40 kommunale medarbejdere for at sikre pleje til beboerne. 

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig på beboernes vegne, og jeg forstår godt, at det kan give anledning til uro og ængstelse hos både beboere og pårørende. Men jeg har fuld tillid til, at Odense Kommunes medarbejdere kan overtage plejen og få skabt en god og tryg hverdag for beboerne, siger Ældre- og Handicaprådmand, Søren Windell (K) i en pressemeddelelse.

Risikoen ved en konkurs kommer ikke bag på Odense Kommune. Derfor har 40 medarbejdere og en leder været klar i kulissen til at træde til.

Vi er ikke bekendt med, at nogen kommune nogensinde har stået i den her situation, at et friplejehjem er gået konkurs. Derfor er vi også glade for, at Munke Mose har holdt os løbende orienteret. På den måde har vi kunnet forberede os grundigt på denne ekstraordinære situation, hvilket kommer beboerne til gode.

Søren Windell kan ikke svare på, hvorlænge kriseberedskabet skal være i aktion, men det ligger ikke i kortene, at Odense Kommune overtager hverken bygninger eller medarbejdere. Beboernes lejemål er uberørt af konkursen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063