23948sdkhjf

Smitten på plejehjem er på det højeste i næsten fem måneder

De seneste uger har der været en stigning i antallet af smittede med coronavirus på danske plejehjem.

I sidste uge var der 21 tilfælde fordelt på ti plejehjem. I samme periode er tre plejehjemsbeboere døde med virusset. Det viser en opgørelse fra Statens Serum Institut.

Antallet af registrerede smittetilfælde i sidste uge er det højeste siden den første uge i maj.

Trods stigningen er der langt op til niveauet, da epidemien var på sit højeste i foråret. I uge 14 var der 144 smittetilfælde og 34 dødsfald på plejehjem.

Fra Folketingets og sundhedsmyndighedernes side har der været et stort fokus på at skærme beboere på plejehjem fra at blive smittet, fordi de er i risikogruppen for at kunne få et alvorligt forløb og dø med virusset.

Samlet skal man finde cirka hvert tredje af de 650 dødsfald med coronasmittede i Danmark blandt beboere på plejehjem.

Mandag lød en ny anbefaling fra Sundhedsstyrelsen, at ansatte på plejehjem bør have mundbind på, når de har tæt kontakt med beboere - for eksempel i forbindelse med pleje.

Samtidig er der under coronaudbruddet indført besøgsrestriktioner på plejehjem for at undgå at få smitte ind, og plejehjem med smittede har indført deciderede besøgsforbud.

På et pressemøde oplyser Anette Lykke Petri, der er konstitueret direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed, at der i øjeblikket er indført besøgsrestriktioner på 16 plejehjem og besøgsforbud på 13 plejehjem.

Hun mener, at de ansatte på landets plejehjem er godt rustet til at håndtere smitte.

- Personalet på landets plejecentre er blevet rigtig gode til at håndtere de her udbrud og ved, hvad de skal gøre, uanset om smitten er blandt beboere eller personale, siger Anette Lykke Petri.

Der er samlet i underkanten af 1000 plejehjem i Danmark med rundt regnet 40.000 beboere. Der er registreret smitte på 142 plejehjem i landet.

666 plejehjemsbeboere er blevet testet positive under coronaudbruddet. 227 er døde med virusset. Omtrent halvdelen af de 40.000 beboere er blevet testet.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.61