23948sdkhjf

Kommune forlænger besøgsrestriktioner på plejecentre

Hjørring Kommune skal forlænge besøgsrestriktionernepå alle plejecentre samt visse botilbud.

Det har Styrelsen for Patientsikkerhed netop meldt ud.

Forlængelsen af påbuddet sker på baggrund af forhøjet og udbredt smitte med Covid-19 i kommunen, oplyser Hjørring Kommune i en pressemeddelelse.

Udendørs besøg

De nuværende påbud blev indført 9. september.

Påbuddet indebærer, at besøg som udgangspunkt fortsat skal foregå på udendørsarealer, og at besøg på indendørsarealer ikke kan finde sted, medmindre besøget sker i forbindelse med en kritisk situation eller den besøgende er nærmeste pårørende til beboeren.

Påbuddet gælder fortsat både fællesarealer og beboernes egen bolig.

- Det er rigtigt ærgerligt og trist, at vi er blevet pålagt at forlænge besøgsrestriktionerne på plejecentrene. Vi ved, at det er meget svært både for vores beboere og for de pårørende. Med det høje smittetryk vi har i kommunen, har vi et særligt ansvar for at skærme vores ældre og skrøbelige borgere, siger Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen, Leif Serup.

Han fortsætter:

- Vi er alle sammen nødt til at gøre alt, hvad vi kan for at få smittetrykket i kommunen til at falde til et niveau, hvor Styrelsen for Patientsikkerhed igen vurderer, at det er forsvarligt at ophæve påbuddet, siger Leif Serup.

Smittetrykket styrer ophævelsen

Alle plejecentre vil orientere både beboere og pårørende om forlængelsen af påbuddet om besøgsrestriktioner.

- Alle vores medarbejdere og afdelingsledere gør deres allerbedste for at håndtere de udfordringer, som besøgsrestriktionerne giver både beboere og deres pårørende - både på plejecentre og botilbud. De skal jo sørge for at påbuddet bliver efterlevet og de forsøger at håndtere det gennem dialog og omsorg for beboere og pårørende, siger Leif Serup.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at ophævelse af besøgsrestriktionerne vil ske så hurtigt, som det er forsvarligt i forhold til smittetrykket i Hjørring Kommune.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078