23948sdkhjf

Kommune garanterer coronaledige SOSU-job

Coronakrisen har været hård ved mange, der har mistet deres job. Men nu lover Egedal Kommune, at hvis deres ledige borgere tager en uddannelse som social- og sundhedshjælper eller som social- og sundhedsassistent, så får de med garanti et job i kommunen.

Det skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse. Det sker efter afslutningen af sundheds- og ældreministeriets to dages ældretopmøde, der blev afholdt, for at holde fokus på de stigende udfordringer med mange flere ældre.

Receptionister, stewardesser, kokke og tjenere er nogle af de faggrupper som coronakrisen har været allerhårdest ved. Generelt er der de seneste seks måneder, kommet endnu flere i køen på landets jobcentre.

Under overskriften "Brancheskift - introduktion til SOSU - uddannelserne", tilbydes ledige borgere i Egedal Kommune at få en smagsprøve på, hvad det vil sige at arbejde som SOSU og få en introduktion til SOSU-uddannelserne. Til gengæld giver kommunen en jobgaranti til dé ledige, der vælger at tage uddannelsen.

Win Win

- Ligesom i andre kommuner, har en del borgere i Egedal mistet deres job under coronakrisen, dem vil vi rigtig gerne hjælpe tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt. Vi ved, at de kommende år byder på udfordringer med at rekruttere personale på social- og sundhedsområdet. Social- og sundhedsansatte har aldrig været så eftertragtede, som de er nu. Så den her løsning er både win-win for de ledige og win-win for kommunen. Derfor vil vi garantere, at dé ledige der tager uddannelsen, efterfølgende får et job her i Egedal, siger Christine Brochdorf, kommunaldirektør i Egedal Kommune.

På introduktionsmødet den 5. oktober er det Egedals borgmester, Karsten Søndergaard, der byder velkommen.

- Måske bliver det for nogle et velkommen til et helt nyt kapitel i deres liv. For andre, er det måske velkommen til en smagsprøve på noget de ikke kender noget til. Uanset hvad man får ud af mødet, så garanterer jeg, at dé ledige der tager en uddannelse, dé får et job i Egedal Kommune, siger Karsten Søndergaard.

Film skal vise virkeligheden

Undervisere fra SOSU-uddannelsen fortæller på intromødet om, hvordan man som social- og sundhedshjælper skaber sammenhæng og livskvalitet hos ældre og syge. Og hvordan man som social og sundhedsassistent sikrer, at borgeren får det bedste forløb i mødet med sundhedsvæsenet - hele vejen igennem.

På mødet vil der blive vist ultrakorte film fra virkeligheden i Egedal - blandt andet fra en hjemmeplejegruppe i Ølstykke og et top-moderne plejecenter midt i Egedal By, ligesom nuværende elever vil stå klar til at tegne og fortælle om, hvorfor de har valgt at skifte branche og gå ind i SOSU-branchen. 

På mødet får man også klare svar om forsørgelsesmuligheder under og efter uddannelsen. Eksempelvis om man kan få voksenelevløn. De helt rigtige folk på området står til rådighed med alle svarene. Og det vil være muligt at blive skrevet op til at lave en aftale om uddannelsesstart allerede på selve dagen den 5. oktober.

- Vores ambition er at skabe rammerne for verdens bedste hverdag for borgerne i Egedal. Det handler både om børnefamilierne, der skal have ordentlige pasningsmuligheder, et erhvervsliv der skal have gode rammer for at skabe en forretning, men i høj grad også om at vores ældre medborgere, som der bliver mange flere af, skal have en god og tryg tid i den sidste del af livet, siger Karsten Søndergaard, og bakkes op af sin kommunaldirektør. - Derfor er det også helt afgørende, at vi får ansat flere mennesker til at drage omsorg for de ældre, og det skal være nu. Derfor kommer vi med denne garanti siger, Christine Brochdorf.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094