23948sdkhjf

Nye projekter på vej: Demensplejehjem i Hedensted og seniorboliger i Tønder

Seniorboliger

Tønder Kommune har modtaget to henvendelser om opførelse af nye almene boliger i Toftlund. Den ene drejer sig om opførelse af et seniorbofællesskab med 30 boliger og et fælleshus i Østergade 52 med Haderslev Andels Boligselskab som bygherre, den anden om 30 almene familieboliger på "Golfbanen" med Toftlund Andels Boligforening/Salus som bygherre.

60 nye boliger er for mange på én gang i Toftlund, og derfor skulle Tønder Kommunalbestyrelse på sit seneste møde beslutte, hvilket af de to projekter, der skal arbejdes videre med, og det blev seniorboligprojektet.

Ombygning til boliger

Økonomiudvalget i Roskilde Kommune har sagt god for, at arbejdet med at udarbejde et forslag til kommuneplantillæg, der skal bane vej for omdannelse af Svogerslev Kro til ældrevenlige boliger, sættes i gang.

Grundejer ønsker at konvertere Svogerslev Kro til ældrevenlige boliger med en mere tidssvarende restaurant i krostuen samt tilbageføre den til den oprindelige arkitektur og form. Boligerne skal være udlejningsboliger i varierende størrelser fra 50 til 130 kvm.

Demensplejehjem

Hedensted Byråd har godkendt skema A og dermed givet tilsagn om støtte til opførelse af et nyt demensplejehjem.

Projektet omfatter 67 boliger med tilhørende servicearealer og forventes at ville koste 138,3 mio. kr. inklusive moms. Det forventes, at byggeriet kan påbegyndes primo 2021 med afslutning ultimo 2022.

Byggeriet vil indeholde 60 ældreboliger og syv aflastningsboliger på i alt 4.955 kvm. Hertil kommer daghjem og servicerarealer indeholdende køkken og personalefaciliteter på i alt 743 kvm.

Ombygning til sundhedshus

Bo-Vest har på vegne af Tranemosegård, afdeling Silergården, fremsendt ansøgning om godkendelse af et projekt for ombygning af fælleshus til sundhedshus til Brøndby Kommune. Den samlede udgift udgør 11.150.000 kr., hvoraf 9.725.000 kr. forudsættes finansieret med et kommunegaranteret 30-årigt realkreditlån.

Brøndby Kommunalbestyrelse godkendte projektet og sagde god for, at der optages lån som ansøgt på sit seneste møde.

Sundhedshuset vil efter tidsplanen stå færdigt sommeren 2021.

Plejecenterboliger

Stevns Kommunalbestyrelse har vedtaget Lokalplan 197 for plejecenterboliger i Store Heddinge og et tilhørende kommuneplantillæg endeligt.

Lokalplanen giver mulighed for at etablere i alt 55 plejecenterboliger med servicearealer, der skal udbygges i to etaper.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063