23948sdkhjf

Demens og den gode relation - Krogstenshave åbnede dørene for foredrag

Krogstenshave dannede i denne uge rammen om et netværksmøde og foredrag om demens og relationer, da virksomhederne Demensliv og Public Intelligence indtog plejehjemmet i Hvidovre med besøg fra fagligt personale fra hele Storkøbenhavn.

Eftermiddagen tog udgangspunkt i demens, sansestimuli og velfærdsteknologi, blandt andet med praktisk præsentation af Krogstenshaves helt egen 'Demensstue'.

Her har man det seneste halve år gjort sig de første spæde erfaringer med film, billeder og lys i suiten, der er indrettet både set fra borgerens perspektiv men også fra fagpersonalets.

Selvom Krogstenshave ikke har så stor erfaring med brugen af Demensstuen endnu - blandt andet på grund af alle omstændigheder under covid-19-epidemien - så har samarbejdsvirksomhederne gjort sig mange erfaringer med de suiter, der er indrettet på andre plejehjem i Danmark.

- Helt konkret har vi erfaring med, hvordan Demensstuen kan indgå i arbejdet med at nedbringe brugen af antipsykotisk medicin og til at understøtte den identitetsbevarende relation, fortalte direktør for Demensliv, Maria Tønnersen, under sit foredrag.

Et foredrag, hvor hun blandt andet kom ind på det relationsskabende arbejde i plejen og hvordan man selv er med til at skabe en positiv, konstruktiv relation med sit ordvalg, sin indstilling, sin mikromimik og sit daglige valg om en positiv tilgang til sit arbejde.

Arrangementet henvendte sig til ledere og nøgle-medarbejdere på plejehjem, og den gratis invitation blev taget godt imod. Lidt flere end fyrre mennesker var tilmeldt netværksdagen. Desværre med en del frafald i sidste øjeblik grundet covid-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.116