23948sdkhjf

Bygherrerådgiver på plads til nyt plejecenter med 129 boliger på Frederiksberg

Frederiksberg Kommune har udpeget Arkitema Architects og Cowi som bygherrerådgiver på projektet Ny Søndervang.

Målet er at skabe et tilbud, der rummer en fleksibel løsning for 129 plejeboliger fordelt på 105 boliger til plejecentret, og 24 boliger til botilbuddet.

Det oplyser Arkitema i en pressemeddelelse.

Vinder holdet skal bistå kommunen i alle faser og sikre, at projektet kommer i mål og indfrier forventningerne og ambitionerne, hvilket blandt andet betyder et fokus på miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed i projektet. Således er den overordnede vision for det kommende byggeri, at ”generationerne mødes om energi og bæredygtighed”, hvilket bygherrerådgiverne blandt andet skal hjælpe til med at folde ud og konkretisere frem mod et udbud.

Ikke kun interessant for beboerne 

Arkitema og Cowi skal i rådgivningen binde det plejefaglige, det arkitektoniske og det byudviklingsmæssige sammen, når de skal hjælpe kommunen i mål. 

– Frederiksberg Kommune har udviklet Frederiksbergstrategien og Bæredygtigt Frederiksberg som indeholder nogle meget klare ambitioner og gode ideer, som vi ser frem til at implementere, udvikle og videreføre i det kommende samarbejde. Der er ingen tvivl om, at Ny Søndervang kommer til at indeholde rigtig mange tiltag, der vil være interessante, ikke bare for de kommende beboere, men også for mange andre, der skal blive aktive brugere, fortæller Associated Partner i Arkitema, Anders Lomholt, i pressemeddelelsen. 

Ny Søndervang forventes at stå færdigt medio 2025.

Arkitema ejes af Cowi.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125