23948sdkhjf

Nu flytter de første ind i Generationernes Hus

Generationernes Hus i Aarhus skal huse både ældre, unge, familier og mennesker med et handicap, og de første beboere flytter nu ind.

I dag står 40 unge klar med flyttekasserne, og de bliver snart efterfulgt af ældre, der flytter ind i løbet af efteråret og vinteren.

Huset rummer blandt andet multisal, café, bibliotek, daginstitution, orangeri, fitnessrum og meget mere. Det er et samarbejde mellem Brabrand Boligforening og tre magistratsafdelinger i Aarhus Kommune: Sundhed og Omsorg, Børn og Unge og Sociale forhold og Beskæftigelse.

 - Som chef for Generationernes Hus er det er stor dag, når de første beboere flytter ind i huset. Det er startskuddet på et helt enestående og spændende bolig- og velfærdsprojekt, som Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening har søsat. Husets beboere, naboer, gæster og medarbejdere skal samarbejde om at skabe et hus, der understøtter fællesskaber på tværs af generationer og livssituationer. Generationernes Hus skal med tiden bidrage til udviklingen af bymiljøet på Aarhus Ø ved at være et sted, hvor man mødes til en kop kaffe i caféen, et aftenskolekursus i konferencelokalerne eller bevægelse i multisalen. Der er uendeligt mange muligheder, som vi begynder udforskningen af nu, siger Allan Tambo Christiansen, chef for Generationernes Hus.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172