23948sdkhjf

Aarhus reducerer sårpleje med en tredjedel

Arbejdet med at nedbringe antallet af sårbehandlinger har båret frugt i Aarhus Kommune. Statistikken viser nu, at antallet af bensår, sår som stammer fra diabetes, kirurgiske sår eller tryksår er bragt ned med knap en trediedel - fra 9.370 behandlinger til 6.640. Dét på trods af at antallet af borgere, der statistisk får problemer med sår, stiger. 

"Succesen skyldes, at en gruppe sårkonsulenter fra Sundhed og Omsorg, sårkonsulenter, har undervist og hjulpet deres kolleger med at vurdere og behandle sår samt at vælge de helt rigtige behandlingsprodukter. På denne måde er det på bare tre år lykkedes at skabe mere velfærd i form af hurtigere heling og færre behandlinger for borgerne," oplyser Aarhus Kommune.

Brugen af telemedicin, hvor kolleger har lagt billeder op, mens sårkonsulenterne har givet virtuel sparring, har bibragt til succesen, ligesom konsulenterne har været med på besøg hos borgere med komplekse sår.

- I 'sårklyngen' har vi arbejdet med at understøtte udvikling af kompetencer med at opsøge og implementere den allernyeste viden. På den måde har vi sikret udviklingen af et højt kompetenceniveau blandt vores medarbejderne, sådan at borgerne altid møder en høj kvalitet i vores faglige indsats, siger Anette Gammelgaard, viceområdechef og leder af sårklyngen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109