23948sdkhjf

Seruminstitut åbner for spærret lager med influenzavaccine

Statens Serum Institut (SSI) vil nu åbne for et hidtil spærret lager af influenzavacciner for at sørge for, at flere kan blive vaccineret.

Vaccinelageret indeholder cirka 100.000 doser influenzavaccine.

Det skriver SSI i en pressemeddelelse.

Efterspørgslen på influenzavacciner har blandt ældre fra 65 år og opefter været markant højere i år end de seneste to år.

Der er indtil videre blevet registreret cirka 778.000 vacciner til personer, der er fyldt 65 år.

Det svarer til to tredjedele af alle personer i aldersgruppen, hvilket er langt højere, end man har set før, oplyser sektionsleder Palle Valentiner-Branth i pressemeddelelsen.

- De seneste to sæsoner lå vaccinationsdækningen for denne gruppe på bare 52 procent, siger han.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anbefaler, at 75 procent af alle i aldersgruppen 65 år og opefter skal vaccineres mod influenza.

Sundhedsstyrelsen har desuden henstillet til, at man kun vaccinerer folk i risikogrupper. Foruden ældre fra 65 år og opefter drejer det sig om gravide, personer med kronisk sygdom og sundhedspersonale.

SSI åbner for, at læger kan bestille vaccinerne fra 4. november.

For at sikre, at vaccinerne bliver ligeligt fordelt i landet, vil hver af SSI's kunder kun kunne bestille 30 doser af vaccinen. Kunder kan få lov til at bestille flere doser, såfremt SSI ikke er løbet tør efter en uge.

På samme tid bliver det muligt for kunder, der ikke har gjort brug af deres vacciner, at returnere doserne til seruminstituttet, hvis det ikke vurderes, at de har brug for dem.

Kilde: /ritzau/

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079