23948sdkhjf

Odense starter virusbekæmpelse med robotter i plejen

Plejesektoren i Odense Kommune står på affyringsrampen til et pilotprojekt, der skal afdække, om UVD Robots desinfektionsrobotter kan sænke sygefravær og bruges som hygiejnisk hjælpemiddel i blandt andet ældresektoren. Projektet koster 300.000 kr. over fire måneder.

Det skriver Blue Ocean Robotics i en pressemeddelelse.

UVD Robots er et datterselskab af Blue Ocean Robotics.

Den danskudviklede teknologi kan bekæmpe bakterier og virus - og det er netop, hvad der skal foregå i de kommunale bygninger.

Robotterne er selvkørende og desinficerende. Planen er at sætte én robot i værk på en skole, og én på et genoptræningscenter for ældre.

Peter Juul, der er CEO i UVD Tobots siger, at det ikke er første gang, robotterne testes i sundhedssektoren. I dag kører virksomhedsens desinfektionsrobotter i blandt andet hotelbranchen, lufthavne, farmaceutiske virksomheder, fødevarevirksomheder og rengøringsbranchen.

- De bidrager i høj grad til at reducere risikoen for infektioner og smittespredning. Adskillige uafhængige tests dokumenterer stor effekt i forhold til at uskadeliggøre covid-19 med blot 10 sekunders brug af UV-lys. Derfor glæder det os, at vi også herhjemme kan gøre en forskel, og at Odense Kommune nu vælger at afprøve vores desinfektionsrobotter i nogle af deres bygninger, siger Per Juul Nielsen

- Vi er i en tid, hvor vi alle gerne vil blive klogere på generel virusbekæmpelse, så det er oplagt, at vi som kommune sammen med virksomheden får undersøgt, om der er et potentiale for eksempel i forhold til reduktion af sygefravær, siger Søren eiesleben, formand for Sundhedsudvalget i Odense Kommune.

Rådmand Søren Windell forklarer, at den ene desinfektionsrobot formentlig får kørsel i et genoptræningslokale.

- Jeg ser et stort potentiale for den her teknologi på ældre- og genoptræningsområdet. Hvis det viser sig, at vi ser en mærkbar effekt på hygiejneforhold, så kan det blive til gavn for både de ældre- og sårbare borgere - men også for vores medarbejdere, som kan få hjælp til noget af det grove arbejde, siger Søren Windell.

I pressemeddelelsen oplyser Blue Ocean Robotics, at man har erfaringer fra projekter i hospitalssektoren. Projekterne indikerer, at systematisk desinfektion med UV-robotter kan reducere sygdom ved øget hygiejne. 

Fakta om UVD-robotten

  • Verdens eneste 3-generations klinisk validerede UV-C desinfektionsrobot
  • Solgt i mere end 60 lande til blandt andet hospitaler, lufthavne, hoteller, skoler, shoppingcentre, kontormiljøer, fremstillingsvirksomheder, m.m.
  • Fjerner vira og bakterier med minimum 99.99% effektivitet
  • Uafhængige verificerede test viser høj effekt på alle kendte bakterier og vira, herunder covid-19, indenfor 10 sekunders brug af UV-C lys
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094