23948sdkhjf

Lavere dødelighed giver venteliste til plejeboliger

Assens Kommune skriver flere ældre op på venteliste til plejehjem end det er set tidligere. Det skyldes en lav dødelighed. Og det gælder over hele landet, skriver fyens.dk.

I Assens Kommune er dødeligheden 17 procent lavere blandt de borgere, der har fejret deres 60 års fødselsdag, når man sammenligner med de fem foregående år. Kommunens 10 plejehjem kan mærke efterspørgslen.

- Vi registrerer en lavere dødelighed, og vi kan i særdeleshed se, at det påvirker vores venteliste til plejeboliger, fordi den ophober sig. Og der er jo en hypotese i at sige, at hvis folk forlod plejehjemmene, fordi livet nåede sin slutning, så ville der jo flytte nye ind, og de ville blive taget af ventelisten, siger Michael Bjørn, direktør for Social og Sundhed i Assens Kommune til Fyens Stiftstidende.

For hjemmeplejen i Assens betyder det, at flere af borgerne vil modtage flere timers hjælp henover ugen end den gennemsnitlige borger. Men kompetencemæssigt kan man sagtens dække det ind, så der er det ikke en udfordring, siger Bjørn.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219