23948sdkhjf

Værdig pleje til debat i Rudersdal

Social- og Sundhedsudvalget i Rudersdal har sammen med Seniorrådet, Handicaprådet og centerchefer sat sig ned for at finde svar på et essentielt spørgsmål: ”Hvordan kan vi fortsat sikre borgeres værdighed, når de bliver afhængige af hjælp fra Rudersdal Kommune?”

Et temamøde dannede forleden rammen om spørgsmålet.

"Der skal være fokus på i fællesskab at få drøftet den værdige pleje, som er en del af dagligdagen i kommunens plejeog tilbud," lyder det fra Rudersdal i en pressemeddelelse. Inge Kristensen fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed var med til at åbne temamødet med et oplæg.

- Vi insisterer på, at vi har og udfører værdig pleje i hele kommunen, hvilket er en meget central del af arbejdet i vores centre. Vi gør det allerede godt, men det må ikke blive en sovepude. Temadagen har derfor medvirket til, at vi med Inge Kristensens oplæg både får inddraget god viden udefra, ligesom vi sammen har fået drøftet værdig pleje i et åbent og fælles rum, siger Birgitte Schjerning Povlsen, formand for social- og sundhedsudvalget.

På temadagen kunne kommunens centerchefer blandt andet fortælle, hvordan der arbejdes med værdighed i plejen i det daglige i de enkelte centre.

Kompetenceudvikling og metodeudvikling hos medarbejderne er en del af dagligdagen og  Plejecenter Hegnsgården, Bofællesskabet Æblehaven og Plejecenter Bistrupvang har haft samarbejde med Sundhedsstyrelsens ”Værdighedsrejsehold”, hvor der er arbejdet med beboernes selvbestemmelse og med palliativ pleje.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172