23948sdkhjf

Plejehjem i Esbjerg Kommune vinder pris

Dansk Forening for Kvalitet (DFK) har uddelt årets kvalitetspris til Plejehjem i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune. 

Foreningen uddeler prisen til en person, en gruppe eller en virksomhed, som har udvist et bemærkelsesværdigt initiativ, udviklet nye metoder eller har opnået overbevisende resultater inden for kvalitetsledelse.

"Med afsæt i en forbedringsmodel for patientsikkerhed kaldet PDSA (Plan-Do-Study-Act) har plejehjemmene i Esbjerg Kommune arbejdet med tidligt at opdage helbredsmæssige ændringer hos beboerne. Det har givet plejehjemmene mulighed for tidligt at gribe ind, så beboerne opnår et bedre forløb med kortere og færre indlæggelser til følge."

PDSA er en model, der siden 2017 er blevet bredt ud på en række danske plejehjem.

- Vi vil gerne sætte lys på det, der fungerer, og udveksle viden og metoder, som gør en målbar forskel. Med prisen ønsker vi at inspirere andre virksomheder til at gennemføre innovative tiltag, der bringer kvalitetsstyringen til nye højder. Plejehjem i Esbjerg Kommune har skabt resultater i en branche, der på mange måder er udfordret, og de har vist en stor drivkraft, der har gjort, at de har fået resultaterne bredt ud i hele organisationen. Det er af stor værdi for både beboerne og de ansatte. Alle personalegrupper har været involveret, og projektet har en tilgang og fremgangsmåde, der er velbeskrevet og let at forstå. Derfor var vi i bedømmelseskomiteen ikke i tvivl om, at Plejehjem i Esbjerg Kommune skulle have årets kvalitetspris, siger næstformand i DFK, Vibeke Bagger.

Chef for Plejehjem i Esbjerg Kommune, Jane Klemmentsen, glæder sig over prisen:

- Jeg vil gerne sige en stor tak til Dansk Forening for Kvalitet for den flotte pris. Det er en stor anerkendelse af den indsats, som vores medarbejdere hver dag gør. Alt, hvad vi gør på plejehjemmene, gør vi for at styrke beboernes livskvalitet. Og det er præcist, hvad vi har gjort med dette projekt ved hjælp af systematisk kvalitetsudvikling med udgangspunkt i forbedringsmodellen PDSA, siger chef for Plejehjem i Esbjerg Kommune, Jane Klemmentsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078