23948sdkhjf

Bliv klogere på rehabilitering for ældre med nyt webinar

Den 25. november afholder Sundhedsstyrelsen gratis webinar for personale i sundhedssektoren Webinaeret henvender sig til personale, der arbejder med rehabiliteringsforløb på ældreområdet.

Udgangspunktet er kommunernes forpligtelse til at tilbyde et korterevarende, tidsafgrænset rehabiliteringsforløb til borgere. Forløbet skal forbedre borgernes funktionsevne og dermed nedsætte behovet for hjælp. På webinaret gør kommuner, borgere og Sundhedsstyrelsen status over, hvor vi er på området i dag, og hvad udfordringerne er. 

- Kommunerne er kommet rigtigt langt med at implementere lovgivningen om rehabiliteringsforløb, men vi kan se, at der er stor forskel på, hvordan de enkelte kommuner griber indsatsen an. Derfor glæder vi os til at gøre status, dele nogle erfaringer på området, og sammen drøfte, hvad vi bør have fokus på fremadrettet ift. rehabilitering på ældreområdet, siger enhedschef i Ældre og Demens, Mads Biering la Cour i en pressemeddelelse.

Det kan du høre på webinaret

På webinaret kan du blandt andet høre et oplæg fra Tine Rostgaard, der er professor ved Roskilde Universitet og Stockholm Universitet. Hun deler ny viden om borgerens udbytte af rehabilitering.

"Sundhedsstyrelsen offentliggør samtidig med webinaret en evaluering af puljen til styrket rehabiliteringsindsats for de svageste ældre. I løbet af webinaret fortæller nogle af de deltagende kommuner om deres indsatser, ligesom borgere fra projektet er inviteret til at dele deres oplevelser med rehabiliteringsforløbene, og hvad det har betydet for deres hverdag," lyder det fra Sundhedsstyrelsen.

Rambøll præsenterer i øvrigt hovedresultaterne af evalueringen på webinaret.

Webinaret kan streames på Sundhedsstyrelsens hjemmeside onsdag den 25. november kl. 12.30-14.00. 

Tilmelding skal ske her.

Program for webinar
- Velkommen til webinar v. moderator Mads Biering La Cour
- Videohistorie om Roskilde Kommunes erfaringer
- Præsentation af resultater fra evalueringen af puljen til styrket rehabiliteringsindsats for de svageste ældre v. Rambøll
- Videohistorie om Høje Taastrup Kommunes erfaringer
- Borgerens udbytte af rehabilitering v. Tine Rostgaard 
- Videohistorie om borgernes oplevelse med rehabiliteringsforløb
- Opsamling på webinaret og tak for i dag v. moderator

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078