23948sdkhjf

Nye plejeprojekter og ældrecentre på vej

Seniorboliger

Odense Byråd har vedtaget Lokalplan nr. 8-877 for boliger ved Middelfartvej 180E og et ledsagende kommuneplantillæg endeligt.

Det nye plangrundlag er udarbejdet for at bane vej for etablering af en ny etageboligbebyggelse til seniorbofællesskab i to til fire etager. Lokalplanen muliggør opførelse af cirka 60 boliger.

Byrådet har også vedtaget lokalplan nr. 11-913 for boliger ved Mosevænget i Stige med tilhørende kommuneplantillæg endeligt.

Planlægningen er gennemført på baggrund af et ønske fra tre grundejere om at udvikle området med op til cirka 110 boliger.

Nedrivning

Syddjurs Byråd har besluttet at udfase 24 plejeboliger i Ringparken i Ryomgård med henblik på nedrivning, og det er der afsat 1 mio. kr. til.

Det afsatte beløb kan imidlertid ikke dække udgifter til genopretning af facade og tag på den resterende bygningsmasse langs den facade, hvor bygningen fjernes, og ej heller til genopretning af tekniske installationer.

Administrationen vurderer, at der samlet set vil være behov for 2,7 mio. kr. til finansiering af nedrivning og genopretning.

Syddjurs Byråd har godkendt, at der tillægsbevilges 1,7 mio.kr.

Varmestue og herberg

Herning Byråd har frigivet 22,903 mio. kr. til ny varmestue og herberg i Bethaniagade.

Byggeriet af Varmestuen og Herberget forventes igangsat primo 2021.

Varmestuen skal rumme opholdsrum, køkken, køle- og fryserum, vaskeri, handicaptoilet med bad, toiletter, værksted til pedel, kontorer mm. fordelt på godt 400 kvm. Herberget skal rumme seks værelser, toilet og baderum, rengørings- og depotrum samt elevator.

Plejehjem

Ejendomsvirksomheden NREP har købt et areal på udstykningen Rørstensgården i Sorø og vil over de kommende år opføre et moderne og bæredygtigt plejehjem på 5.300 kvm, der skal drives som friplejehjem af Mariehjemmene.

Der bliver tale om 64 plejeboliger med tilhørende fællesarealer, hvor et sundt indeklima og adgangen til dagslys har højeste prioriteret. Blandt andet bliver der opført lukkede, hyggelige gårdhaver.

Det nye plejehjem åbner under navnet Magdalene Mariehjemmet i 2023.

Byggeriet opføres, så det opfylder kravene til minimum en DGNB Guld-certificering. Det fremgår af et nyhedsbrev fra Sorø Kommune.

NREP forventer at påbegynde byggeriet i efteråret 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078