23948sdkhjf

SOSU-skoler: Ny aftale er afgørende for fremtiden

At 20 ugers SU bliver erstattet af elevløn, når en voksen går i uddannelse som social- og sundhedsmedarbejder, er helt afgørende, mener formand for Danske SOSU-skoler Bestyrelserne Per B. Christensen, der kommenterer på den nye trepartsaftale i en pressemeddelelse:

- En aftale som denne kan for alvor få flere voksne elever til at vælge en social- og sundhedsassistentuddannelse. Danske SOSU-skoler har længe talt for, at voksne elever skulle sikres økonomisk. Mange såkaldte brancheskiftere har jo ikke mulighed for at gå fra et lønnet arbejde til en uddannelse på SU. Men det er helt nødvendigt, hvis vi skal motivere 6.000 til at søge SOSU-assistentuddannelsen – og afslutte den. Vi har en kæmpe rekrutteringsopgave foran os, hvis der skal være nok ansatte i plejesektoren fremadretten. En aftale som denne kan være med til for alvor at vende bøtten på en udvikling, der pt. ikke er specielt positiv, siger formanden.

Et andet vigtigt aftaleelement er i følge Per B. Christensen den femårige praktikpladsaftale, som KL har forpligtet sig til. Det sender et klart signal til potentielle elever, jobcentre og andre, at det er en uddannelse, hvor der er relativ høj jobsikkerhed i.

- De sidste par aftaler har det været for et år eller to år ad gangen. Den nye aftale siger meget tydeligt: ’De næste mange år skal vi rekruttere rigtig mange medarbejdere til det her job’. Det gør da en stor forskel, når jobcenteret skal pege den ledige i en retning – eller du selv står og skal vælge uddannelse – at du kan se, at der sandsynligvis er brug for dig i mange år fremadrettet, siger Per B. Christensen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125