23948sdkhjf

Danske Ældreråd: Bekymrende at plejehjemsbeboere skal møde op 

Når vaccinen mod covid-9 kommer, skal danskerne møde op i de hvide testtelte for at lade sig vaccinere. Det har sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) erklæret.

Men det bekymrer Mogens Ramussen, formand for Danske Ældreråd. Planerne gælder formentlig også plejehjemsbeboere. 

- Vi forventer, at mennesker på plejehjem - som har særlig risiko for et alvorligt sygdomsforløb, hvis de bliver smittet med coronavirus - står allerførst i køen til en kommende vaccine. Da der er tale om nogle af de mest svækkende ældre, forventer vi også, at der bliver lavet en løsning, så de ikke skal møde op på et testcenter for at kunne få vaccinen, siger Mogens Rasmussen, formand, Danske Ældreråd.

- Hvis det skulle ende med løsning, hvor plejehjemsbeboere i lighed med resten af befolkningen skal vaccineres i de hvide testtelte, kan det betyde, at en del af risikogruppen ikke vil få vaccinen, da de vil være for dårlige til at møde op. Vi har derfor en forventning om, at det bliver muligt at gennemføre vaccinationen på plejehjem, så mennesker med demens og fysiske svækkede ældre ikke skal lade sig transportere hen til et testtelt, siger Mogens Rasmussen.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094