23948sdkhjf

Tilfredsheden med hjemmeplejen stiger i Aarhus

Aarhus Kommune har foretaget en ny tilfredshedsmåling i hjemmeplejen. som viser, at fire ud af fem er tilfredse med hjemmeplejen.
Det er en stigning fra 74 procent i 2019 til 81 procent i 2020. Resultaterne viser desuden, at der er sket en positiv udvikling i modtagernes oplevelse af kontakten til hjemmeplejen og egen
selvhjulpenhed. 

2.759 af kommunens 6.400 hjemmeplejemodtagere har svaret på tilfredshedsundersøgelsen.

- Tallene i vores tilfredshedsmåling viser, at vores indsatser mod at forbedre hjemmeplejen i Aarhus virker, og at vi er på vej i den rigtige retning. Specielt er jeg glad for, at mange oplever, at de har lettere ved at klare sig i hverdagen. Det er jeg meget glad for. Vi kan dog på ingen måder læne os tilbage og hvile i den tilfredshed. Vores indsats for forbedringer stopper ikke her. Vi har stadig udfordringer og er altså ikke i mål endnu, siger rådmand Jette Skive i en pressemeddelelse.

De ældre svarer, at specielt kontakt til kontaktpersonen i hjemmeplejen er blevet tættere, og at den hjælp, de får, i højere grad tager udgangspunkt i dem selv og deres situation. 

73 procent af borgerne svarer desuden, at teknologiske hjælpemidler bidrager til, at de bedre kan klare sig selv i hverdagen. Dette passer med det overordnede billede af, at den hjælp borgerne modtager, gør dem mere selvhjulpne. 76 procent svarer, at de oplever, at den hjælp de får, gør dem i stand til at klare sig i hverdagen. Det er også en positiv udvikling fra 2019, hvor 72 procent svarede, at de var tilfredse eller meget tilfredse. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078