23948sdkhjf

Tilfredsheden med hjemmeplejen stiger i Aarhus

Aarhus Kommune har foretaget en ny tilfredshedsmåling i hjemmeplejen. som viser, at fire ud af fem er tilfredse med hjemmeplejen.
Det er en stigning fra 74 procent i 2019 til 81 procent i 2020. Resultaterne viser desuden, at der er sket en positiv udvikling i modtagernes oplevelse af kontakten til hjemmeplejen og egen
selvhjulpenhed. 

2.759 af kommunens 6.400 hjemmeplejemodtagere har svaret på tilfredshedsundersøgelsen.

- Tallene i vores tilfredshedsmåling viser, at vores indsatser mod at forbedre hjemmeplejen i Aarhus virker, og at vi er på vej i den rigtige retning. Specielt er jeg glad for, at mange oplever, at de har lettere ved at klare sig i hverdagen. Det er jeg meget glad for. Vi kan dog på ingen måder læne os tilbage og hvile i den tilfredshed. Vores indsats for forbedringer stopper ikke her. Vi har stadig udfordringer og er altså ikke i mål endnu, siger rådmand Jette Skive i en pressemeddelelse.

De ældre svarer, at specielt kontakt til kontaktpersonen i hjemmeplejen er blevet tættere, og at den hjælp, de får, i højere grad tager udgangspunkt i dem selv og deres situation. 

73 procent af borgerne svarer desuden, at teknologiske hjælpemidler bidrager til, at de bedre kan klare sig selv i hverdagen. Dette passer med det overordnede billede af, at den hjælp borgerne modtager, gør dem mere selvhjulpne. 76 procent svarer, at de oplever, at den hjælp de får, gør dem i stand til at klare sig i hverdagen. Det er også en positiv udvikling fra 2019, hvor 72 procent svarede, at de var tilfredse eller meget tilfredse. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078