23948sdkhjf

Telefonvenner skal hjælpe ensomme ældre

Ældre Sagens 5.000 besøgsvenner mærker, at ældre føler sig ensomme efter en lang periode med isolation. Der er pres på ønsket om besøg, skriver fyens.dk.

- Dem (besøgsvennerne -red.) er der kommet ekstra pres på. Der er endnu flere, som gerne vil have besøg, fortæller Ældre Sagens ensomhedskonsulent David Vincent Nielsen. 

Han forklarer, at det er decideret farligt at være ensom over længere tid. Hvis man er ensom påvirker det både ens fysiske og mentale helbred. Man kan få hjertekarsygdomme, og det øger risikoen for demens og depression.

Ældre Sagens "nye" Ældretelefon skal afhjælpe noget af presset på besøgsvennerne. Her kan man få en telefonven at tale med. Telefonen blev oprettet i foråret, da covid-19 lukkede landet ned og besøgsvennerne derfor ikke kunne besge ensomme ældre.

- Vi ser meget nødigt, at de gamle bliver så ensomme, at de bliver isoleret og syge af det, siger David Vincent Nielsen. 

Man kan både blive frivillig telefonven i Ældre Sagen (hvis man er fyldt 18 år), ligesom man kan melde sig til at blive ringet op af en telefonven.
Se mere på Ældre Sagens hjemmeside.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078