23948sdkhjf

Bedst i test: EU køber 200 danske robotter

Europa-Kommissionen har valgt UVD Robots og Blue Ocean Robotics som leverandør af 200 autonome desinfektionsrobotter, der nu skal sende i kamp mod covid-19 i på hospitaler i hele Europa.

Ifølge en pressemeddelelse blev UVD Robots vurderet som bedst i EU-Kommissionens gennemgang af forskellige desinfektionsrobotter, hvor den tekniske kvalitet, teknologiens modenhed, implementerings-venligheden, responstiden på teknisk support og vedligeholdelse indgår.  

- Med EU-midler køber EU-Kommissionens 200 desinfektionsrobotter, som vil blive leveret til hospitaler over hele Europa for at rengøre og desinficere hospitalslokaler og patientstuer. Vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe hospitaler og patienter i disse svære tider. Og mere vil blive gjort fremover, siger EU-Kommissionens formand, Ursula Von Der Leyen.

Den store ordre vækker naturligvis glæde i Odense, hvor UVD Robots nu kan se frem til den største enkeltstående ordre i virksomhedens historie.

- Vi er meget begejstrede over, at vores UVD-robotter er blevet udvalgt af Europa-Kommissionen i kampen mod spredningen af covid-19 på hospitaler over hele Europa. Vi vurderer, at der er tale om den hidtil største ordre på servicerobotter af denne type, siger Per Juul Nielsen, der er CEO for UVD Robots.  

UVD-robotterne gør hospitalerne i stand til at reducere overførsel af sygdomme ved at uskadeliggøre 99,99 procent af bakterierne og mikroorganismerne på en patientstue på kun ti minutter. Robotten er allerede i drift i mere end 60 lande verden over.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093