23948sdkhjf

"Vi skal også passe på dem, der passer på de svage"

Fagorganisationen FOA opfordrer - i kølvandet på dagens nyheder om delvis nedlukning af 38 kommuner - til forsigtighed og hensyn - ikke kun overfor de svageste danskere, men også overfor dem, der passer på de svageste. Nemlig frontpersonalet på plejehjem, i hjemmeplejen og på sygehusene.

- Vi har frygtet, at det blev nødvendigt. Vi har nok også anet, at det blev nødvendigt. Nu lukker store dele af Danmark ned igen. Mange offentligt ansatte skal arbejde hjemme fra. Det gælder ikke for mange af FOA's medlemmer i daginstitutionerne, og i ældre- og sundhedssektoren. Deriblandt de mange, hvis opgave det er, gennem hygiejnisk rengøring, at holde smitten nede. De har alle været i frontlinjen siden marts. Det vil de desværre også være i måneder endnu, konstaterer FOA's formand Mona Striib.

Hun opfordrer til, at alle danskere står sammen, og viser solidaritet med dem som er mest i farezonen under corona.

- Vi har brug for at passe på de ældre og syge, som vi ved, er særligt sårbare. Men vi skal også passe på dem, der passer på de svage. Derfor er det vigtigt, at vi gør, hvad vi kan og følger myndighedernes anbefalinger, særligt på plejehjem i daginstitutioner og i sundhedsvæsenet. Vi fandt ud af det i foråret, nu skal vi gøre det igen, siger Mona Striib.

Statsministeren meddelte i øvrigt på et pressemøde i dag mandag, at de landsdækkende restriktioner, blandt andet om brug af mundbind, bliver forlænget til udgangen af februar 2021.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126