23948sdkhjf

Horsens har ansat sygeplejerske som frontløber for god hygiejne

God hygiejne er ikke kun et must under en corona-pandemi. Det er også nødvendigt at følge op på de gode takter, efter corona har sluppet taget i Danmark.

Derfor har Horsens Kommune pr. 1. december valgt at ansætte 48-årige Solveig Kær Rasmussen, som skal være frontløber på hygiejneområdet.

- Siden coronaen satte ind i marts, er antallet af urinvejsinfektioner, lungebetændelser og influenza-tilfælde faldet markant hos ældre og udsatte borgere i Horsens Kommune. Den positive udvikling skal vi holde fast i, ligesom vi fortsat skal tage alle forholdsregler for at mindske risikoen for coronasmitte. Derfor har vi oprettet en helt ny stilling som hygiejnesygeplejerske, hvis opgave først og fremmest bliver at fastholde og udbygge de gode vaner, og dermed mindske sygefravær, infektioner og smittespredning blandt borgere og medarbejdere, siger Charlotte Gjørup, der er Sundheds- og Ældrechef i Horsens Kommune.

Solveig Kær Rasmussen skal til daglig have fokus på at systematisere, styrke og udvikle vores hygiejneindsats primært på velfærds- og sundhedsområdet samt børne- og ungeområdet, men hun er også klar med råd og sparring, hvis andre områder har behov. Desuden skal hun stå i spidsen for hygiejnegruppen i Horsens Kommune.

Kommer fra lungemedicinsk

Solveig Kær Rasmussen kommer fra en stilling som afdelingssygeplejerske på lungemedicinsk afdeling på Skejby Sygehus og har en bred erfaring med kvalitetsarbejde, fortæller hun:

- Jeg har fra hospitalsverden direkte erfaring med vigtigheden af infektionshygiejne, en stærk hygiejneorganisation og et konstant fokus på at forbedre og udvikle indsatsen. Mine første opgaver bliver at gennemgå retningslinjer og sikre, at viden om for eksempel værnemidler og vigtigheden af god håndhygiejne er lettilgængelig og kendt blandt medarbejderne i områderne. Jeg vil komme på besøg og kigge på, hvordan plejecentre, sygeplejen, bosteder og væresteder har indrettet sig og komme med råd og vejledning om god håndhygiejne, brug af værnemidler og andre infektionshygiejniske tiltag, som de enkelte steder kunne have brug for.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.19