23948sdkhjf

Kaos på demensplejehjem: 62 personer er smittet med corona

62 personer er blevet konstateret smittet med coronavirus på Plejehjemmet Demenscentrum i det nordlige Aarhus. Blandt de smittede er 41 medarbejdere og 21 beboere. Det skriver TV2 Østjylland.

Tina Grove, konstitueret demenschef i Aarhus Kommune, kalder situationen for "kaotisk".

- Jeg har svært ved at stå inde for den pleje og omsorg, vi kan give vores demensramte borgere, som vilkårene er lige nu, siger hun til TV2 Østjylland.

- Vi mangler faglært personale, der kan varetage plejen af vores borgere på det center på forsvarlig vis.

Smitteudbruddet begyndte weekenden før jul, hvor det i første omgang var en enkelt symptomfri medarbejder, der blev testet positiv.

- Jeg mener, vi har gjort alt, vi kunne, i tæt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed og vores egen organisation. Men den her virus finder desværre sin vej, og pludselig havde vi medarbejdere eller pårørende, der var smittet uden at vide det. Og så kommer det ind i huset, siger Tina Grove.

- Jeg er dybt ulykkelig over situationen og virkelig bekymret for den kommende periode. Jeg frygter, at det kan komme til at koste menneskeliv, og jeg er også bekymret for mine ansatte.

Hun oplyser, at nogle af de demente på plejehjemmet er skræmte og har svært ved at forstå, at medarbejderne nu er iført værnemidler fra top til tå.

I Alzheimerforeningen er direktør Nis Peter Nissen dybt bekymret over situationen, og hvordan den påvirker plejen af beboerne på plejehjemmet.

- Vi vil gerne sende en direkte opfordring til Aarhus Kommune om at række hånden ud til de pårørende i stedet for at skubbe dem væk, siger han til Ritzau.

- Sørg for at tilbyde dem lyntest, og at de kan komme på plejehjemmet døgnet rundt, så de kan aflaste det pressede personale.

Han anbefaler samtidig, at sygehuse undersøger, om der er ledige hænder, der kan træde til for at sikre plejen under smitteudbruddet.

I forrige uge - fra 21. december til 27. december - blev der på landsplan registreret det hidtil højeste antal smittede på plejehjem, da i alt 391 plejehjemsbeboere blev testet positiv for coronavirus.

Samlet set var 116 af landets plejehjem ramt af coronavirus i sidste uge.

Samtidig blev der registreret 62 coronarelaterede dødsfald på landets plejehjem, hvilket også er det hidtil højeste under pandemien.

Den seneste uges tid er coronavaccinationen begyndt at blive rullet ud - i første omgang til landets plejecentre.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har tidligere sagt, at han forventer, at alle plejehjemsbeboere, der ønsker en vaccine, vil være færdigvaccineret inden udgangen af januar.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094