23948sdkhjf

Voldsom kritik af udskældt plejehjem – politiker kræver fyringer

Efter et tilsynsbesøg hos demensplejehjemmet Huset Nyvang i Randers i oktober er kritikken hård fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hele 17 krav er ikke opfyldt. Blandt de største mangler på stedet er sikring af borgernes livskvalitet, værdighed og trivsel samt manglende metoder og arbejdsgange for at undgå magtanvendelser. Desuden er mange pårørende utrygge. Det skriver TV2 Østjylland.

- Under tilsynet blev det observeret, at en borger opsøgte hjælp og blev urolig, men at ingen medarbejdere reagerede. Det blev endvidere observeret, at nogle medarbejdere smækkede med dørene og havde samtaler hen over hovedet på en borger, ligesom borgeren blev omtalt i tredjeperson frem for at blive inddraget i samtalen, lyder det blandt andet i tilsynsrapporten fra Huset Nyvang.

I sommer var plejehjemmet en del af dokumentaren 'Plejehjemmene bag facaden', hvor skjulte optagelser af den 91-årige demente Niels Christian Nielsen viste massivt omsorgssvigt. Det er denne dokumentar, der har givet anledning til det seneste tilsynsbesøg.

Også før det har det, der skulle være et særligt demensvenligt plejehjem, fået kritik. Nu har byrådspolitiker og medlem af omsorgsudvalget, Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten), fået nok.

- Det her er rigtig alvorligt. Der er betydelig risiko for, at borgerne ikke får den hjælp og støtte, de har krav på. Det er ikke værdigt og helt uacceptabelt, siger Kasper Fuhr Christensen til TV2 Østjylland.

Han har nu mistet tilliden til forvaltningen, ledelsen på Huset Nyvang og udvalgsformanden i omsorgsudvalget, Fatma Cetinkaya (S).

- Jeg mener, at vi bør finde en anden udvalgsformand, og så skal vi have kigget på, om det er den rigtige ledelse, der er på stedet og højere oppe. Det mener jeg ikke, det er, siger politikeren.

Fatma Cetinkaya anerkender, at der er flere ting, der skal arbejdes med på Huset Nyvang, men det tager tid, lyder det udvalgsformanden.

- Jeg tager selvfølgelig rapporten alvorlig, og indholdet af den påvirker mig. Jeg kan derfor heller ikke afvise, at der skal ske yderligere end handleplanen, siger hun.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11