23948sdkhjf

Plejehjem træder til i kampen om pladser nok til corona-patienter

En ny aftale sikrer, at sygehuspatienter, som sygehusene ikke kan finde plads til, får pladser i det kommunale system. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

De 17 kommuner i Region Sjælland stiller fra nu en til to pladser til rådighed per kommune for patienter, der i øjeblikket er indlagt på sygehusene, men som er stabile nok til at være indlagt i Region Sjællands E-hospital.
Kommunen påtager sig plejeopgaverne. I første omgang stilles 20 pladser til rådighed.

- Vi har mange indlagte med corona på vores sygehuse, og der er risiko for, at det vil stige yderligere i den kommende tid. Derfor er vi glade for, at vi gennem et stærkt samarbejde med kommunerne styrker vores beredskab. Denne løsning fordeler presset en smule og frigør personale og sengepladser på sygehusene, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Patienterne vil blive overflyttet til en kommunal sengeplads for eksempel på et plejehjem, hvor der er sygeplejersker til rådighed døgnet rundt. Lægerne på regionens E-hospital har ansvaret for behandlingen.

I kommunerne ser man også aftalen som et konkret eksempel på, at de forskellige sektorer i sundhedsvæsenet kan arbejde tæt sammen om at finde løsninger for borgerne. Også i en presset tid, hvor alle løber ekstra stærkt.

- Set fra borgernes synspunkt er det ikke afgørende, om den sundhedsfaglige hjælp og behandling leveres af kommunen, regionen eller i fællesskab. Bare hjælpen er af højeste kvalitet og leveres på borgernes præmisser, så det passer ind i deres liv. Det er den tilgang, den nye aftale er baseret på, siger Niels Hörup (V), borgmester i Solrød.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078