23948sdkhjf

Borgmester slår alarm: Luk plejehjem nu

Sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Sisse Marie Welling (SF), råber ligesom plejehjemsleder Mai Lund Kirkegaard også vagt gevær og kræver en nedlukning af landets plejehjem for at mindske risiko for smitte i de kommende uger.

For trods gennemførte vaccinationer af beboerne på plejehjem er mange plejehjem fortsat hårdt ramte af store udbrud med coronasmitte og langt fra alle har fået stik nummer to og er dermed ikke fuldt ud vaccineret overfor covid-19.

Aktuelt er beboere på to plejehjem i Københavns Kommune smittet med den britiske variant cluster B.1.1.7.

- Det er et kapløb med tiden, og vi skal sørge for, at denne her britiske variant ikke kommer indenfor på flere af vores plejehjem til vores ældre og sårbare borgere – den er op mod 70 procent mere smitsom, og de værktøjer, vi har, er ikke tilstrækkelige til at slå den ned, siger Sisse Marie Welling i en pressemeddelelse.

- Derfor vil jeg opfordre regeringen til at teste endnu mere aggressivt og til at lukke alle plejehjem ned for alt andet end kritiske besøg, indtil vores beboere har fået 2. stik, og vaccinerne er virksomme, siger borgmesteren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109