23948sdkhjf

Psykisk sårbare unge skal i uddannelse og job ved hjælp af samarbejde

En helhedsorienteret indsats skal få unge med bipolar lidelse i beskæftigelse.

Det skal ske ved et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Klinik for Depression og Mani ved Aarhus Universitetshospital, som er iværksat fra årsskiftet.

I det særlige tilbud vil medarbejdere fra kommunen og universitetshospital koordinere den beskæftigelsesrettede og den behandlingsrettede indsats i en håndholdt indsats, hvor den unges ønsker og forudsætninger er i centrum. Uddannelsesinstitutioner og virksomheder inviteres også ind i samarbejdet.

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Samarbejdet går på tværs af sektorer og faggrupper, og målgruppen er unge, som for nylig har fået diagnosen bipolar lidelse.

- Vi ved i dag, at mennesker selv med svær psykisk sygdom også kan komme i ordinært arbejde, hvis de får de rette arbejdsforhold. Den viden skal vi handle på, men vi kan ikke gøre det alene. Vi er simpelthen nødt til at arbejde bedre sammen på tværs af sektorer, fagligheder og institutioner. Jo bedre vi bliver til at løfte i flok, jo flere unge kan vi hjælpe i gang med uddannelse og job og dermed på vej til et godt liv, siger Kristian Würtz, rådmand for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus Kommune.

Inklusion har stor betydning

Unge med en psykisk lidelse kan have ekstra svært ved at fastholde uddannelse og arbejde, og unge med en bipolar lidelse slås med særlige udfordringer grundet sygdommens karakter. Studier viser, at inklusion på arbejdsmarkedet har stor betydning for den unges samlede livssituation - og dermed også muligheden for at komme sig helt eller delvist af psykisk sygdom.

Erfaringer fra både psykiatrien og jobcenter viser, at der er brug for et anderledes tæt samarbejde for at kunne løfte opgaven med at få de mest psykisk sårbare unge inkluderet i uddannelse, job og ind i fællesskabet.

Lægefaglig direktør for Psykiatrien i Region Midtjylland, Phuong Le Reisinia, ser frem til det nye samarbejde.

- Unge, der netop har fået stillet diagnosen bipolar lidelse, har brug for målrettet behandling og støtte. Det nye samarbejde med Aarhus Kommune giver os nogle helt unikke muligheder for at skræddersy indsatsen ud fra den enkelte unges behov, udfordringer og ressourcer. Det kan i mange tilfælde få en afgørende betydning for den unges trivsel og mulighed for at leve et godt liv med bipolar lidelse, siger Phuong Le Reisinia.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094