23948sdkhjf

Dansk Ældreråd holder webinar om kommunal budgetlægning og demografimodeller

Onsdag 10. februar arrangerer Dansk ældreråd et webinar om kommunal budgetlægning og brug af demografimodeller på ældreområdet.

Oplægsholdere er professor Kurt Houlberg og projektchef Camilla T. Dalsgaard fra Vive – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Kurt Houlberg indleder med en rammesætning af den kommunale budgetlægning på ældreområdet. Her får man viden om budgetprocessens forskellige faser og lokale aktørers mulighed for at opnå indflydelse. Derefter ser Kurt Houlberg på udviklingen i de kommunale udgifter på ældreområdet over tid og på tværs af kommuner, ligesom han giver et bud på de vigtigste nøgletal på området.

Camilla T. Dalsgaard stiller i sit oplæg skarpt på kommunernes brug af demografimodeller og nogle af de centrale overvejelser i den forbindelse.

Projektchefen står bag en ny undersøgelse fra Vive, der kortlægger kommunernes brug af demografimodeller i budgetlægningen på ældreområdet. Hun vil gå nærmere ind i spørgsmål som; hvor udbredt er demografimodellerne? Hvad indeholder demografimodellerne? Og hvordan indgår demografimodellerne i budgetprocessen?

Der er efter begges oplæg afsat tid til besvarelse af spørgsmål fra deltagerne. Tilmeldingsfristen er onsdag 27. januar og kan tilgåes her: https://www.tilmeld.dk/webinar-budgetlaegningdemografimodeller

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078