23948sdkhjf

Lettelse i Tønder: Beboere på plejecentre får vaccinestik nummer to på lørdag

Fredag den 8. januar var en stor dag for plejecentrene i Tønder Kommune. Her fik alle kommunens plejecenterbeboere tilbudt vaccination mod Covid-19. Cirka 89 procent af beboerne tog imod tilbuddet, og de vil nu alle få deres andet stik og dermed blive færdigvaccineret helt efter planen.

Det glæder formanden for Sundhedsudvalget, Irene Holk Lund, som ellers var noget bekymret efter udmeldingen om at der var færre vacciner til rådighed. 

- Jeg er oprigtig glad og lettet over, at vi kan fuldføre planen, så vores beboere på plejecentrene kan få færdiggjort deres vaccination, fortæller Irene Holk Lund. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Sundhedspersonalet må vente

Udmeldingen om de færre vacciner har til gengæld medført, at det sundhedspersonale, som blev vaccineret samtidigt med plejecenterbeboerne, måske ikke alle kan få stik nummer to på lørdag. Nogle kan blive nødt til at vente op til tre uger, hvilket dog stadig er inden for tidsgrænsen for andet stik. 

- Det er naturligvis en smule frustrerende. Men det er en konsekvens af den reducerede levering. Det er ikke noget hverken regionen eller vi i kommunerne er herre over. Men når det er sådan det er, så giver det god mening at få færdigvaccineret de mest sårbare borgere først, siger Irene Holk Lund. 

Beslutningen om rækkefølgen på vaccinationer tages i Sundhedsstyrelsen.

Ud over plejecenterbeboerne, har borgere på 65 år og derover, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp, også fået deres første stik.

Det arbejde blev i Tønder Kommune afsluttet i weekenden den 15.-17. Januar. Det er planen, at de borgere, der blev vaccineret her, også skal have deres stik nummer to efter cirka tre uger.

Håb om stigning af vacciner

Sundhedsstyrelsen prioriterer at færdigvaccinere denne gruppe af borgere, før man begynder at vaccinere den tredje målgruppe i rækken, som er ældre borgere på 85 år og derover.

- Jeg håber virkelig antallet af vacciner til rådighed vil stige, sådan som det har været aftalt med leverandørerne, og at vaccinationsprogrammet kommer tilbage på rette spor igen, siger Irene Holk Lund.

Sundhedsstyrelsen har tidligere meldt ud, af vaccinationsprogrammet er planlagt til at skulle være afsluttet til sommer. Som borger vil man få besked fra Sundhedsstyrelsen, enten i e-boks eller via brev, når det er blevet ens tur.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.089