23948sdkhjf

Karen græd i starten, men takker nu af efter 46 års tjeneste på Søndergården

Det hele begyndte i september 1974 under ledelse af Søster Tore. Plejehjemmet Søndergården i Brædstrup var et noget anderledes sted dengang. Reglerne var strengere, og der var beboere på den del, hvor der nu er aktivitetscenter. Beboerne var også anderledes - mere friske end plejehjemsbeboere typisk er i dag. De kunne for eksempel gå op i byen for at lave småjobs og komme tilbage for at få en middagslur

 De første 10 år var Karens arbejde fordelt på at være i et lokale på Rådhuset, køre ud på hjemmebesøg og lave aktiviteter sammen med beboerne.

 Et velbesøgt og populært aktivitetscenter

Omkring 1984 startede det åbne aktivitetscenter på Søndergården. Det begyndte som et dagcenter med visiterede borgere og med et bredt udsnit af fagpersonale tilknyttet. Senere blev det til det åbne center, hvor alle seniorer kan møde op. Aktivitetscentret er blevet en stor succes blandt borgerne i Brædstrup - ikke mindst takket være Karen:

-    Karen har været en kæmpe kapacitet og en stor årsag til, at centeret har været så velbesøgt. Hun har tjent som en stor tryghed for seniorerne og været en kulturinstitution i sig selv. Hun vil uden tvivl efterlade et stort tomrum, siger daglig leder Susanne Rystok.

Det er da også med et vist vemod, at Karen går på pension. Hun vil savne den daglige omgang og snak med brugerne og kollegerne, som altid har taget godt imod hende.

-   Jeg har været glad for at arbejde sammen med alle de dejlige mennesker, der er kommet i huset igennem alle årene. Jeg har oplevet at have med flere generationer at gøre. Det har givet mange gode snakke. Når man er sammen med glade mennesker, kan man da kun blive i godt humør, siger Karen Christensen.

Udvalget af aktiviteter som Karen har lavet sammenmed brugerne har ændret sig igennem årene. Håndarbejde har altid fyldt meget i huset, men med tiden er flere aktiviteter, så som studiekreds, engelsk, tysk mm. kommet til for at imødekomme efterspørgslen, og så har det varieret, om det lige var broderi, keramik, strik, hækling mm., der var oppe i tiden.

Mødet med dronningen

Efter så mange arbejdsår er det svært lige at fremhæve én oplevelse, der har været bedst - for gode oplevelser har der heldigvis været mange af. Nogle af dem har været ture med borgere ud på øerne i Danmark, hvor de har haft nogle hyggelige og afslappende dage sammen.

Kun én gang har hun været tæt på at stoppe. Det var, da hun lige var blevet ansat, og som ung og uerfaren, blev sat til at lave juledekorationer til hele Søndergården

-   Den første jul kom jeg tudende hjem, og syntes ikke jeg skulle på arbejde mere, men min mor fik mig overtalt til at give et forsøg mere, udtaler Karen med et grin.

Efter 40 års tro tjeneste blev hun kaldt op til dronningen for at modtage en fortjenstmedalje, hvor dronningen spurgte interesseret ind til hendes arbejde. En stor oplevelse for Karen og noget, de talte meget om på Søndergården både før og efter besøget.

Nu skal Karen så til at finde en ny hverdag derhjemme og se, hvad den vil bringe. Hun vil ud at motionere, og så har hun alt sit håndarbejde, som hun vil fortsætte med:

-   Der sker jo altid en masse i Brædstrup - også hvis man har lyst til at være frivillig, så der er i hvert fald ingen grund til at kede sig. Brugerne har da også spurgt mig, om jeg ikke kommer på centeret, men nu vil jeg lige lande først og se tiden an, siger Karen med et smil.

Restriktionen har ikke gjort det muligt at afholde stort afskeds-festivitas for Karen endnu. De har kun haft mulighed for at fejre det i det små.

-    Men når det bliver åbne tider igen, skal vi have sendt Karen ordentligt afsted, slutter Susanne Rystok.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.238