23948sdkhjf

Ny aftale: Ansatte på plejecentre bliver prioriteret først, når det kommer til kviktests

Der har været uklarhed om, hvordan de mobile lyntests skulle anvendes.

Men på et møde fredag blev det besluttet, at de ansatte på landets plejecentre først får adgang til at lade sig hurtigt teste. Når strategien i midten af denne uge er rullet ud, vil plejecentrene de næste 14 dage have førsteprioritet.

Det blev Justitsministeriet, Sundhedsministeriet, Danske regioner og KL enige om.

FOA-formand Torben K. Hollmann er glad for, at de ansatte nu har bedre mulighed for at blive bekendt med smitte.

- Det er vigtigt, at man har prioriteret plejehjem, så vi kan sikre, at de ansatte ikke tager smitte med ind til de sårbare borgere og i værste fald dør. Det har mange af vores medlemmer været bekymrede for, siger han til Ritzau.

Kviktest skal supplere den i forvejen åbne og brede PCR-testindsats i regi af TestCenter Danmark. Kviktests styrke er blandt andet, at de giver svar på meget kort tid. Det gør det muligt at bryde flere smittekæder, når kviktest bruges rigtigt.

Stephanie Lose, formand for Danske Regioner, udtrykker også glæde over den nye aftale:

- Vi har sikret kapacitet til fortsat at teste i alt 100.000 om dagen med kviktest, så danskerne nemt kan blive testet. Især for at opnå større tryghed for dem, der går på arbejde hver dag og udsætter sig selv for en betydelig smitterisiko – mange af dem for at passe og pleje andre. Hovedparten af kviktest-stederne er nu mobile, så de kan komme ud, hvor der er brug for dem. Med kapacitet til 60.000 mobile tests hver dag kan vi komme ud og hjælpe til med at bryde smittekæderne, siger hun til KL´s hjemmeside.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078