23948sdkhjf

Borgmester vil åbne et plejehjem, der har fokus på naturen

I København skal det være muligt at vælge et plejehjem, der har særligt fokus på naturen.

Det mener sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling SF), som i sidste uge fik opbakning til forslaget af det politiske udvalg. På profilplejehjemmet skal der være plads til vild natur, og der skal være fokus på aktiviteter, som foregår i og med naturlivet.

- Her skal beboerne have mulighed for at nyde naturen og alt det, den kan byde på – selvom de bor på plejehjem. Nogle vil kunne være med til at passe og pleje have- og dyreliv, andre kan finde glæde i at omgive sig med natur eller følge med i årstidernes gang. Vigtigst af alt er, at de kan finde et fællesskab i den interesse og kærlighed til naturen, som de deler, siger Sisse Marie Welling i en pressemeddelelse ifølge TV2 Lorry.

Københavns Kommune har i de senere år åbnet otte profilplejehjem, så borgerne kan vælge at bo et sted, hvor deres interesser passer med dét, som plejehjemmet har fokus på. Plejecentret Hørgården har eksempelvis fokus på sport og leg, mens de på Rundskuedagens Plejecenter går op i mad.

Efter Sundheds- og Omsorgsudvalget har valgt at godkendt forslaget om det nye naturplejehjem, skal forvaltningen i gang med at udarbejde et budgetnotat.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.303