23948sdkhjf

Nyt digitalt koncept gør det nemmere for plejehjemsbeboere at snakke med deres pårørende

Det har været et hårdt år for beboerne på landets plejehjem, som har haft begrænset mulighed for at få besøg af deres pårørende.

Det har konsekvenser får både trivsel og velvære. Et nyt koncept vil gøre det nemmere for beboerne at snakke med deres pårørende virtuelt. Det hedder ”Videolink” og fungerer sådan, at de pårørende kan ringe til beboeren, som kan modtage opkaldet uden at bruge tastatur, mus eller fjernbetjening.

Der har været så stor rift om det digitale tiltag, at Videolink har været nødt til at oprette ventelister.

- Vi ser, der er et kæmpe behov for det. Det hele er lukket ned på grund af covid-19, og selvom vi får vaccinen, vaccinerer den ikke mod ensomhed, siger stifter Mads Søndergaard til TV2 Østjylland.

Billedforhåndsvisning

Konceptet minder meget om de kendte kommunikationsmedier som Skype og FaceTime, men her kræver det ikke teknisk viden om IT for at kunne føre en videosamtale.

Det fungerer derimod ved, at en lille specialudviklet mikro-computer, sammen med et lille kamera, bliver tilkoblet beboerens eget TV, som herefter giver beboeren muligheden for at modtage videoopkald direkte fra deres pårørende.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093