23948sdkhjf

SSI: Stor genåbning vil presse kapacitet på sygehusene

Flere elever tilbage i skole, genåbning af uddannelser og detailhandel vil presse sygehusene, vurderer SSI.

En stor genåbning af samfundet vil føre til flere smittede og indlagte, som hurtigt vil kunne presse kapaciteten på landets sygehuse.

Det vurderer Statens Serum Institut (SSI) i et notat.

Eksperterne hos SSI har regnet på et scenarie, hvor man genåbner afgangsklasser i folkeskolen, gymnasier og videregående uddannelser, efter- og højskoler og butikker under 5000 kvadratmeter. Det er kaldet "scenarie 2".

- Yderligere genåbning svarende til scenarie 2 vil medføre hurtigt stigende smittetal og indlæggelser, hvilket på kort tid vil overstige kapaciteten i det danske sundhedsvæsen, skriver SSI.

En genåbning af det vil ifølge SSI kunne føre til, at antallet af daglige smittetilfælde stiger til over 4000 i løbet af marts eller april. Det er beregnet ud fra 80.000 test om dagen.

Samtidig kan antallet af indlæggelser stige til 250 om dagen.

SSI understreger, at beregningerne er behæftet med usikkerhed.

Regeringen besluttede tidligere i denne uge, at elever fra 0. til 4. klasse kan vende tilbage til skolerne fra på mandag.

Den genåbning vil - hvis man ikke åbner yderligere dele - føre til en stigning i antallet af smittetilfælde til 650 om dagen 1. april.

Antallet af indlæggelser vil ifølge beregningerne være 40 om dagen, hvilket er nogenlunde på niveau med det nuværende antal.

Kilde: /ritzau/

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11