23948sdkhjf

KL om kviktests: Skolernes åbning ændrer ikke på prioritering af plejehjem

Med genåbningen af skolernes mindste klasser vil der også blive indført test af personalet på skolerne.

Men det ændrer ikke ved den tidligere prioritering af kviktestkapaciteten, som blandt andet dækker plejehjem, sociale institutioner og daginstitutioner. Det siger Jacob Bundsgaard til KL´s hjemmeside.

- Det er altafgørende, at vores medarbejdere kan gå trygt på arbejde, og at borgerne føler sig helt sikre i de tilbud, de bruger. Derfor er det vigtigt, at vi får en finmasket teststrategi på både vores plejehjem, sociale tilbud, daginstitutioner og nu også på vores skoler, siger Jacob Bundsgaard og fortsætter:

- Det er vigtigt at understrege, at den testning, der nu kommer til at ske på skolerne, ikke betyder, at andre personalegrupper, som er blevet lovet test, skubbes bag i køen. Det arbejde, der sættes i gang på skolerne, kører i et andet spor, så at sige.

Der bliver i øjeblikket testet løs på landets plejehjem. I løbet af de næste godt 14 dage er den mobile kviktestkapacitet nemlig primært prioriteret til medarbejderne på landets plejehjem. Ud over 2 ugentlige PCR-test, skal medarbejderne her testes 5 gange om ugen med kviktest.

Fra mandag d. 8. februar vil skolerne genåbne for de mindste klasser. Samtidig med det iværksættes en teststrategi, som omfatter personalet på skolerne. Men det kommer altså ikke ændre på den nuværende strategi for den mobile kviktestkapacitet.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157