23948sdkhjf

SOSU-skole oplever markant stigning i antal optagede elever i januar

513 elever blev i januar optaget på grundforløbet som enten assistent eller hjælper hos SOSU Nord. Det er en stigning på 19 procent i forhold til januar 2020, skriver TV2 Nord.

Ældre- og handicaprådmand Jørgen Hein (RV) ser gerne, at elevtallet bliver ved med at stige.

- Vi ved jo, at der i de kommende 6-8 år kommer 3000 yderligere +80-årige i Aalborg Kommune. Vi ved at der er opgaveglidning fra region til kommune, der gør, at de borgere, der er på sygehus kommer tidligere hjem, og skal have pleje i eget hjem. Vi får brug for stort set alle dem, vi kan gøre færdige i de kommende år, siger Jørgen Hein til TV2 Nord.

Stigningen er især sket blandt de voksne over 25 år. Det blev fra i sommers økonomisk attraktivt at uddanne sig som social- og sundhedsassistent, da +30 årige fik en forhøjet dagspengesats under uddannelsen. 

Nye incitamenter på vej

SOSU Nord er ikke den eneste uddannelsesinstitution, som har forhøjede elevoptag. Mindst 50 elever er startet på SOSU Fredericia Vejle Horsens på grund af ordningen, har direktør Anne Mette Vind fortalt til DR.

Til sommer vil det også være muligt for elever over 25 år at få løn på grundforløbet. 

- Det er med til at skabe større incitament for at kigge vores vej, og det er vi taknemmelige for, for vi har i den grad brug for alt, der kan understøtte lysten til at starte på en sosu-uddannelse, sagde Lisbeth Nørgaard, der er formand for Danske SOSU-skoler, til Fagbladet FOA i januar.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096