23948sdkhjf

KL vil lade plejepersonale teste hinanden med kviktests

Uddannet sundhedspersonale skal kunne teste hinanden med kviktests på blandt andet landets plejehjem.

Sådan lyder et forslag fra KL´s formand Jacob Bundsgaard (S) efter en tid, hvor der har været meget kritik af de private leverandører af lyntests. Søndag kom det frem, at regionerne har opsagt samarbejdet med SOS International.

- Vi må bare konstatere, at det nuværende setup med at få den mobile kviktestkapacitet ud på de kommunale arbejdspladser ikke fungerer. Vi har set alt for mange eksempler på aftaler, der ikke fungerer. Mange kommunale arbejdspladser har slet ikke fået besøg af kviktestbilerne endnu, og de steder, hvor de er mødt op, har tidspunktet fx ikke harmoneret med arbejdsdagen på et plejehjem. Det er ikke holdbart, siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Plejepersonalet har længe stået for lave en PCR-test på hinanden. Men nu foreslår Kommunernes Landsforening et kursskifte, så personalet også kan tjekke hinanden med lyntests, som bliver podet i næsen.

Skolelærere har allerede fået lov til at teste hinanden med podning i næsen, og det har vakt undren blandt politikere og hos FOA, at man ikke har indført samme ordning på plejecentre. Det kan nu være på vej med det nye forslag fra Jacob Bundsgaard.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078