23948sdkhjf

Plejehjemsansat undrer sig ikke: Derfor siger vi nej til lyntests

Det har vakt kritik i medierne, at ansatte på landets plejecentre siger nej til at blive lyntestet for COVID-19.

I fredags skulle den private leverandør, Carelink, have vaccineret 7200 med mobile tests i Region Syddanmark, men der blev kun udført lidt over 1000 tests, fordi personalet ikke havde lyst.

Men det undrer ikke plejehjemsansatte Charlotte Palm Mørch, som har skrevet et debatindlæg til Midtjyllands Avis. Hun hæfter sig særligt ved, at personalet igennem en længere tid er blevet testet to gange om ugen med PCR-tests.

- Ærlig talt, så er vi ved at blive lidt trætte! Vi tager imod test to gange om ugen og vi tager imod vaccination. Samtidig er personalet særlig opmærksom på ikke at bringe smitte ind på plejehjemmet. Men nu finder man så yderligere på, at vi også skal lyn-testes, skriver Charlotte Palm Mørch.

Hun nævner, at folk møder ind på arbejde, hvis de ikke har vagt i det tidsrum, der er tests. Den plejehjemsansatte mener heller ikke, at der er særlig stor risiko for smittespredning på plejecentrene, da besøg kun er lovligt under strenge restriktioner. Alle registreres og skal bære værnemidler.

- Jeg tænker derfor, at risikoen for smitte er forholdsvis minimal, da de pårørende selvfølgelig ikke ønsker at bære smitte ind til deres kære på plejehjemmet, skriver Charlotte Palm Mørch.

Hun mener, man i stedet bør tilbyde kviktestene til steder, hvor smitterisikoen er større.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063