23948sdkhjf

Ny undersøgelse: 1100 stillinger i ældreplejen kan frigøres ved dette kneb

Ældreplejen kommer til at mangle 4100 SOSU-ansatte hvert år over en 10-årig periode.

Dansk Industri har på den baggrund lavet en undersøgelse, som har kortlagt, hvad de plejehjemsansatte bruger tiden på. Undersøgelsen viste, at der kan frigøres 1100 fuldtidsstillinger i ældreplejen hvert år.

Det kan ske ved, at de plejehjem, som selv står for vask og håndtering af borgernes tøj, indleder et samarbejde med professionelle vaskerier, skriver Sjællandske Nyheder.

- Eller sagt med andre ord kan vi på den måde afhjælpe en fjerdedel af den mangel på kvalificerede medarbejdere på plejehjemmene, vi står overfor. Vi må tænke anderledes, hvis vi ikke skal ende med meget alvorlige problemer på ældreområdet, siger Jakob Scharff, branchedirektør i DI Service, til avisen.

Ældresagen er positive, men betænksomme

Ifølge undersøgelsen bruger danske plejehjem i gennemsnit 4,5 timer pr. beboer om måneden på vask og håndtering af tøj.

Vicedirektør i Ældre Sagen, Michael Teit Nielsen, er positivt indstillet overfor at lade professionelle vaskerier klare vasketøjet, skriver han på twitter. Det er dog med et enkelt forbehold.

- God ide at lade prof vaskerier klare tøjvask. Kan frigøre personale på plejehjem til hovedopgaven: De svækkede beboere. Blot det ikke fordyrer at bo der. Bedre hygiejne er en god ekstra bonus! Skriver Michael Teit Nielsen.

Vicedirektøren fortæller dog til Sjællandske nyheder, at Ældre Sagen tvivler på, at 1100 hænder kan frigøres ved forslaget.

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.253