23948sdkhjf

Landets første SOSU-assistenter med EUX er færdige i februar

Det har været hårdt arbejde for de 77 elever på SOSU-skolerne på tværs af landet.

På godt 4½ år har de gennemført en kombination af uddannelsen til social- og sundhedsassistent og en erhvervsgymnasial uddannelse (EUX). Belønningen venter nu forude med gode beskæftigelses- og udviklingsmuligheder i en sektor, der hungrer efter veluddannet arbejdskraft.

 - Der bliver flere ældre, og der er mangel på SOSU-medarbejdere i plejesektoren. Derfor er det meget glædeligt, at EUX viser en ny og attraktiv vej ind i faget for målrettede, motiverede og engagerede elever, fortæller formanden for Danske SOSU-skoler, Lisbeth Nørgaard, i en pressemeddelelse.

- Med deres baggrund kan faget åbne mange veje til attraktiv beskæftigelse og gode muligheder for videreuddannelse i faget. Blandt andet indenfor områder som demens eller psykiatri eller til at bestride koordinerende funktioner og lederjobs.

De nyuddannede bliver færdige på landets erhvervsgymnasier i perioden 11. februar til 5. marts.

Bredde i kompetence giver øgede muligheder

EUX er designet til at kombinere en erhvervsuddannelse og en gymnasial eksamen. Eleverne begyndte på den nye uddannelse i august 2016. Som kommende SOSU-assistenter har de med deres gymnasiale baggrund en betydelig bredde i deres kompetencer.

- Denne baggrund vil uden tvivl kunne bidrage til øget kvalitet i pleje og omsorg for alle målgrupper, ligesom de almene kompetencer indenfor både humanistiske og naturvidenskabelige fag vil give eleverne et solidt fundament for refleksion og fortsat læring og udvikling. 

- De er især klædt godt på til at uddanne sig videre ind i faget gennem specialisering, de har også muligheden for at vælge en videregående uddannelse, forhåbentligt fortsat til gavn for sektoren”, påpeger formanden.

SOSU-uddannelsen er en erhvervsuddannelse, hvor eleven i hovedparten af uddannelsen er i lønnet ansættelse hos en arbejdsgiver. Uddannelsens profil er bred og giver kompetencer til arbejde i den basale sygepleje både på hospitaler, plejehjem, i lokale lægehuse og klinikker samt i borgernes egne hjem.

Social- og sundhedsassistent med EUX er en uddannelse, hvor du både bliver SOSU-assistent og får en gymnasial uddannelse. Uddannelsen varer fire år, seks måneder og tre uger inklusive grundforløb.

Læs mere om: sosu
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094