23948sdkhjf

Herning Kommune har ophævet alle besøgsrestriktioner på plejecentrene

Tirsdag 9. februar blev alle besøgsrestriktioner på plejecentrene i Herning Kommune ophævet. 

Dermed kan alle nu frit besøge de ældre på plejecentrene. 

- Alle har set frem til denne dag i lang tid, siger Anne Marie Nørgaard (V), fordmand for social- og sundhedsudvalget i Herning Kommune. 

Den seneste lange periode har hver enkelt beboer kun fået lov til at have besøg af tre faste besøgspersoner og maksimalt to af gangen. Det var for at begrænse smittespredningen af coronavirus blandt de ældre og personalet. 

Men nu er beboerne på vores plejecentre færdigvaccineret, ligesom rigtig meget af vores frontpersonale er det. Samtidig har vi den seneste stykke tid kunnet se, at smittetrykket i Herning Kommune er lavt. Derfor har vi modtaget en besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at vi kan ophæve besøgsrestriktionerne, hvilket vi naturligvis gør med det samme, siger Anne Marie Nørgaard (V). 

I øjeblikket er der besøgsrestriktioner på plejehjem i næsten alle af landets 98 kommuner. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, som udsteder restriktioner eller laver forbud mod besøg. I sidste uge var der 47 nye tilfælde af coronavirus blandt plejehjemsbeboere. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078