23948sdkhjf

Ny overenskomst i tal: Så meget stiger du i løn

KL og FOA blev mandag morgen enige om en ny overenskomst, og det betyder, at de ansatte i kommunerne får en lønstigning på 5,02 procent frem til 2024.

Helt konkret betyder det, at hvis du tjener 300.000 om året, vil du få en lønstigning på 15.060 kroner frem til 2024. Lønnen vil dermed sige med 5.020 kroner om året. Det skriver Fagbladet FOA.

Hvis du tjener mindre, vil du have en mindre lønstigning i antal kroner, mens du vil kunne se frem til en større lønstigning, hvis du tjener mere. Hvis du f.eks. tjener 350.000 om året, får du en lønstigning 17.570 over de næste tre år ifølge FOA´s beregninger.

Med stigningen på 5,02 procent mener Mona Striib, som har forhandlet på vegne af FOA, at de kommunale ansatte kan se frem til en forbedring af reallønnen.

Hun er også glad for, at der bliver afsat 140 millioner kroner til lavt- og ligelønspuljen. Det vil have den effekt, at der kommer ekstra lønkroner til lavtlønnede kvindefag.

- Jeg er meget glad for, at vi kom igennem med vores krav om en lavtløns- og ligelønspulje. Det er et tiltrængt skridt i retning af en mere retfærdig løndannelse, som FOA kæmper for. Derudover glæder jeg mig over de store organisationspuljer, og at forliget indeholder en rekrutteringspulje på ældreområdet, som rigtig mange af FOAs medlemmer vil få glæde af, siger Mona Striib til Fagbladet FOA

Med sidstnævnte henviser hun til den rekrutteringspulje, som der også er blevet afsat 140 millioner kroner til.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078