23948sdkhjf

Ny kommune får ophævet besøgsrestriktioner for alle plejehjem

Styrelsen for Patientsikkerhed har fredag 12. februar meddelt Aabenraa Kommune, at man ophæver de midlertidige restriktioner for besøg på alle plejehjem i Aabenraa Kommune samt Special- og Rehabiliteringscentret i Rødekro.

Det betyder, at beboere på plejehjem, der ligger i Aabenraa Kommune, nu igen kan få besøg, uden at der er restriktioner på, hvem og hvor mange der kan besøge dem.

Lempelsen af restriktionerne sker på den baggrund, at Aabenraa Kommune i går anmodede Styrelsen for Patientsikkerhed om at få dem løftet, da smittetrykket i Aabenraa Kommune generelt er lavt.

- Vi ved, at det betyder rigtig meget for mange ældres trivsel og livskvalitet, at de kan få de besøg, de ønsker. Regler for besøg på plejehjem bliver altid en opvejning af hensynet til ældres trivsel mod risikoen for smitte med coronavirus. Jeg er på de ældre og deres pårørendes vegne glad for, at Styrelsen for Patientsikkerhed har besluttet, at restriktionerne nu kan løftes, siger social- og sundhedsdirektør i Aabenraa Kommune, Karen Storgaard Larsen, der samtidig opfordrer besøgende på plejehjem til at have fokus på at holde afstand og hygiejne samt undgå at færdes i fællesarealerne.

De generelle restriktioner som forsamlingsforbud og krav om mundbind gælder stadig på plejehjemmene. Det vil sige, at man maksimalt må opholde sig fem personer på samme sted ad gangen, og at besøgende på plejehjem skal bære mundbind i fællesarealer. Ved nær kontakt under to meter skal der også bæres mundbind i beboerens bolig.

- Jeg er imponeret over, hvor grundigt pårørende og beboere hver dag efterlever de regler og restriktioner, der er for besøg på plejehjem. Når vi som udefrakommende er gæster på et plejehjem, har vi et stort ansvar for at passe godt på dem, der bor der. Denne indsats er kun blevet vigtigere nu, hvor beboerne har mulighed for at få besøg af flere forskellige personer end tidligere, siger Karen Storgaard Larsen.

I sidste uge fik Herning også ophævet sine restriktioner for besøg.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109