23948sdkhjf

Kommune tilbyder anderledes tilbud til ældre for at komme ensomheden til livs

E-sport forbinder man ofte med unge, men alle aldersgrupper kan ifølge Slagelse Kommune have glæde af digitale fællesskaber. Det gælder også de ældre borgere.

Derfor starter kommunen, som den første i landet, et samarbejde med e-sport Danmark og herunder Sørby Esport omkring e-sport for borgere, som er 60+. Det nye tilbud skal være med til at give mere livskvalitet og livsglæde til de ældre, da bl.a. coronakrisen har medført, at mange flere end vanligt har oplevet social isolation og ensomhed.

- Rigtig mange ældre holder sig godt i gang, men der er også en del, som ikke er del af et fællesskab. Vi er derfor rigtig glade for, at e-sport Danmark har fået idéen til et nyt samarbejde med os i Slagelse Kommune omkring e-sport til ældre siger aktivitetskonsulent i Slagelse Kommune Bente Nørgaard.

- Det er på mange måder en helt ny verden for os, så vi glæder os meget til samarbejdet, hvor vi bl.a. kan bidrage med viden og erfaring i forhold til at lave aktiviteter målrettet ældre.

Tilbuddet er først til mobile ældre

Samarbejdsaftalen kommer til at starte ud med e-sportstilbud til mobile ældre, som ønsker at dyrke e-sport med andre ældre, ligesom de samme ældre er velkommen sammen med deres børnebørn.

Artiklen fortsætter under billedet

Billedforhåndsvisning

Her vil det være Sørby e-sport, der lægger faciliteter til på Fælledvej 4 i Slagelse.

- Vi håber, at tilbuddet kan udvides, så også mindre mobile ældre, borgere med kroniske sygdomme, og ældre der af forskellige årsager ikke kan forlade hjemmet også kan få glæde af tilbuddet. Udvidelsen af tilbuddet afhænger dog af tilbagemeldinger på kommende fondsansøgninger, slutter Bente Nørgaard.

Ensomhed var allerede før coronakrisen et stort og voksende sundhedsproblem. Derfor har Slagelse Kommune de sidste to år igangsat en række initiativer til glæde for de ældste borgere gennem ensomhedsprojektet ”Vend ensomhed til livskvalitet og livsglæde”, som er støttet af Trygfonden.

Kan give fællesskab og kompetencer i IT

I forlængelse af dette projekt starter nu det nye tilbud om e-sport til borgere på 60+.

- Vi glæder os til at introducere de ældre i Slagelse Kommune til e-sport på flere forskellige niveauer. e-sporten oplever stor succes i Danmark, og digitale møder og fællesskaber er også en måde at være sammen på. Det har vi alle oplevet ikke mindst under Corona, siger projektleder i e-sport Danmark Mikkel Lindegaard Andersen.

- Vi ser derfor meget frem til at samarbejde med en helt anden målgruppe, end vi hidtil har samarbejdet med, da vi ser et stort potentiale i også at introducere de ældre til de mange muligheder som digitale fællesskaber rummer. e-sport er bestemt ikke kun forbeholdt den yngre aldersgruppe.

Mikkel Lindegaard Andersen håber også på, at tilbuddet kanvære med til at give de ældre, der melder sig til det 2-årige projekt, et kompetenceløft på IT-området. Han fortæller samtidig, at det vil være gratis for de ældre at tilmelde sig. 

Slagelse Kommune underskrev samarbejdsaftalen med e-sport Danmark den 22. januar 2021. Så snart coronarestriktionerne og herunder forsamlingsforbuddet gør det muligt, kan de første ældre blive introduceret til e-sport gennem dygtige undervisere fra Sørby e-sport.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109