23948sdkhjf

Plejecenter modtager donation til at finpudse teknikker i hjertestop

Trygfonden har doneret knapt 100.000 kroner, der skal sikre mere træning i hjertelungeredning på plejecentret Bøgeskovhus i Viby.

Plejecentret, der tæller mere end 130 fastansatte og 20 frivillige, huser 80 borgere. Fælles for dem er, at de er udsatte og ældre og derfor i øget risiko for hjertestop. 

- Når man har med ældre og udsatte at gøre, er det nødvendigt at vide, hvordan man håndterer og behandler et akut hjertestop. Helt afgørende er det, at vi fremover får mulighed for løbende at opfriske teknikkerne, så vores medarbejdere altid er klar, når der er behov, siger centerchef Jesper Westphal.

Med donationen kan plejecentret fremover tilbyde oplæring og løbende træning på egne lokationer, og det er noget, der vækker glæde hos Bøgeskovhus.

- Donationen fra Trygfonden betyder, at vi kan etablere hjertelunge-træning på egne lokationer. Det mindsker hverdagens mange logistiske udfordringer, så vi mest optimalt kompetencesikrer uden, at det er på bekostning af vores værdifulde tid med borgerne.

Stort antal medarbejdere på Bøgehus

At Trygfonden vælger at støtte plejehjemmets ambitioner om mere træning i hjertelungeredning, er ikke tilfældigt, forklarer formand for Trygfondens regionale råd i Midtjylland, Marianne Kristensen.

- Vi har valgt at støtte Bøgeskovhus, fordi vi her har at gøre med et stort antal medarbejdere, der dagligt tager hånd om ældre og udsatte, som ofte er i øget risiko for hjertestop. Vi ved fra undersøgelser, at overlevelsen er højere, når hjælpen er tæt på – derfor giver det mening at hjælpe førstehjælpsarbejdet på vej lige præcis der, hvor behovet ofte er størst, fortæller hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094