23948sdkhjf

Sygehus blev politianmeldt, da en SOSU-assistent fik slag og blev mærket for livet

Personalet har været ude for voldsomme begivenheder, der har ført til, at det psykiatriske sygehus i Viborg er blevet politianmeldt og fået en bødestraf.

Der er sket efter en konkret begivenhed i 2018, hvor Lone Frandsen sammen med flere kollegaer blev overfaldet af en 27-årig patient. Det indebar knytnæveslag, cirkelspark i ansigtet, seksuelle forulempelser og dødstrusler, skriver Fagbladet FOA.

- Jeg kan stadig høre lyden af næsen, der brækker, da patienten står og slår løs på min kollega. Han ville slå ham ihjel, fortæller Lone Frandsen.

Politiet blev tilkaldt og fik pacificeret patienten, som skulle være indlagt i retspsykiatrien, men var på et almindeligt sengeafsnit på grund af mangel på sengepladser. Episoden skete på Søndersøparken, som er en del af det psykiatriske sygehus i Viborg.

Sygehus fik påbud og bødestraf

Episoden fik Arbejdstilsynet til at give et strakspåbud om, at risikoen for bold og trusler skal forebygges. Region Midtjylland blev desuden politianmeldt og modtog en bødestraf på 140.000 kroner, da arbejdsmiljøloven var blevet overtrådt af ”grov karakter”.

Det psykiatriske sygehus i Viborg har siden fået flere påbud, da voldsrisikoen ikke er tilstrækkelige forebygget.

I et skriftligt svar til Fagbladet FOA understreger hospitalsdirektør, Tina Ebler, at det er dybt alvorligt, når medarbejderne bliver udsat for vold og trusler. Hun fortæller desuden, at man har tilført mere personale og iværksat flere initiativer.

Viborg Folkeblad skriver, at der er blevet ansat vagter på Søndersøparken, hvor patienten var indlagt. Avisen skriver desuden, at den 27-årige er blevet dømt et halvt års fængsel for at have overfuset de ansatte over to omgange.

Lone Frandsen har været sygemeldt siden september sidste år, da episoden har givet hende PTSD. Hun forsøger ifølge Fagbladet FOA at komme tilbage i sit arbejde og er i nogle uger oppe på 32 timer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078