23948sdkhjf

Nordsjællandske kommuner tilbyder elever fuld løn under uddannelse

Der er så stor rift om social- og sundhedsassistenter, at flere nordsjællandske kommuner tilbyder fuld løn under uddannelsen.

Tilbuddet gælder typisk for dem, som i forvejen arbejder i den kommunale hjemmepleje eller på plejehjem, skriver Sjællandske Nyheder. Eleverne kan få en månedsløn på 22.000 under uddannelsen, som svarer til, hvad de får som ufaglært.

Det overstiger dermed beløbet i den overenskomst, som er blevet aftalt mellem FOA og KL. Her skal eleverne have 13.173 kroner om måneden på uddannelsens første år, mens det stiger til 15.053 kroner i andet år.

Ærgerligt med løn-konkurrence

Det er dog ikke alle kommuner i Nordsjælland, som giver eleverne fuld løn.

I Helsingør Kommune, som for tiden er under voldsom kritik fra tidligere ansatte, giver de løn efter overenskomsten. Borgmester Benedikte Kiær (K) ser hellere, at kommunerne står sammen om en løsning og mener, det er ærgerligt med løn-konkurrence.

- Vi står overfor en landsdækkende udfordring: Alle mangler hænder i den kommunale ældrepleje, og derfor synes jeg, at det er rigtig ærgerligt, at vi ikke samarbejder om en løsning. Nu risikerer vi, at der skabes splid internt mellem kommunerne, fordi nogle vælger at gå sin egen vej, siger hun til Sjællandske Nyheder.

I slutningen af 2020 blev det besluttet, at voksenelever over 25 år skal have løn under uddannelse.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11