23948sdkhjf

Vaccine skabte problemer: ”Vi har været presset. Meget pressede”

AstraZeneca-vaccinen har givet problemer hos landets plejecentre og hjemmepleje, fordi personalet bliver nødt til at melde sig syg ovenpå vaccinationen.

Det har man også oplevet på Bornholm, hvor Hjemmeplejen i Rønne var ramt af rigtig mange sygemeldinger de efterfølgende dage.

- Der var jo mange, der blev vaccineret den samme dag. Og der var rigtigt mange, der ikke kom på arbejde dagen efter. Og dem, der så endelig mødte op, de måtte gå hjem i løbet af formiddagen, fordi de simpelthen blev dårlige af vaccinen. Vi har været presset. Meget presset, siger SOSU-assistent Maja Andersen til TV2 Bornholm.

I Region Nordjylland blev det besluttet, at kun en tredjedel af de ansatte skulle have vaccinen ad gangen. Det gjorde de ligeledes efter, at folk meldte sig syge, da de var blevet vaccineret med vaccinen fra AstraZeneca. Det samme gjorde man på flere hospitaler landet over.

Kliniske forsøg viser, at hver anden oplever træthed og hovedpine efter vaccinationen med AstraZeneca, mens lidt færre føler sig utilpas og får muskelsmerter.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125