23948sdkhjf

Brobyggere i sundhedsvæsenet vinder foreningspris

Social Sundhed Aalborg kan glæde sig over 33.333 kroner ekstra i kassen efter at have modtaget en foreningspris.

Social Sundhed Aalborg er en lokalforening under den landsdækkende og blev stiftet i 2019. Foreningen arbejder for at skabe en lige og værdig adgang til sundhedsvæsnet, hvor frivillige sundhedsfaglige studerende ledsager og støtter mennesker i deres kontakt med sundhedssystemet.

Det er Nordjyske Bank, som har uddelt prisen til lokalforeningen.

- Vi blev helt vildt rørte og er fuldstændig overvældede over at have vundet prisen. Det er kæmpestort for os. Vi er så taknemmelige over at blive anerkendt for vores arbejde og er bare rigtig, rigtig glade, lyder det fra indstiller, bestyrelsesmedlem og brobyggerrepræsentant i Social Sundhed Aalborg, Helene King.

Penge til nye foreninger

Pengepræmien, der følger med den nordjyske foreningspris, skal blandt andet gå til at sikre den daglige drift af foreningens aktiviteter samt eventuelt oprettelse af nye nordjyske lokalforeninger af Social Sundhed i Thisted og Hjørring.

Helene King uddyber, hvad både borgere og de sundhedsfaglige studerende får ud af lokalforeningens arbejde:

- Det er borgeren selv, der bestemmer, hvad han eller hun ønsker hjælp til – det kan for eksempel være en undersøgelse på sygehuset eller et besøg hos den praktiserende læge eller tandlægen, hvor vi som ledsagere kan hjælpe med at skrive ting ned og støtte borgeren i at få stillet alle sine spørgsmål til lægen.

- Derudover er arbejdet meget givende for vores frivillige brobyggere. Som sundhedsfaglige studerende får vi unikke erfaringer med at opleve sundhedsvæsnet fra borgerens perspektiv – en viden, der er guld værd for os, når vi er færdiguddannede, siger Helene King, der selv er sygeplejestuderende.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078